Prisværdigt samarbejde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke let at samarbejde om at skrive et digt eller tegne en tegning, men 9.a på Brændgårdsskolen er Danmarksmester i sådan et samarbejde. På tværs af de kulturskel, som findes, når man stammer fra syv forskellige nationer, har klassens 14 elever digtet og tegnet om krig og fred, og for nylig modtog klassen den danske førstepris i en konkurrence udskrevet af EU-Kommissionen.

Præmien er på 2.000 kroner, som der bliver god brug for, når klassen næste år skal ud at rejse. Til den tid er der 20 elever i klassen, fordi flere danske børn har søgt ind på skolen. Brændgårdsskolen, der ligger midt i Herning, er tidligere blevet prisbelønnet - i 1995 fik skolen Danmarks Lærerforenings Stinus-Pris blandt andet for sin måde at tackle tosprogsproblematikken på.