Debat

Dejligt kursus

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med lidt usikre forventninger satte man sig til rette i IC3-toget for at tage til det første af årets pensionistkurser. Det blev nogle udbytterige og stimulerende dage.

Skarrildhus var en ideel ramme om et veltilrettelagt kursus. Alt fungerede på bedste vis, og smukkere omgivelser kan man næsten ikke forestille sig - ikke mindst i denne tid, hvor rododendron er begyndt at blomstre.

Fra det afvekslende program skal fremhæves:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Et foredrag om Kaj Munk af hans søn, lektor Arne Munk. Ikke det man ventede, men underholdende og tankevækkende. Om en far, der var frygtet og elsket - og altid var der.

En lang udflugt til folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle og herregården Nørre Wosborg. Nutidigt og fortidigt kulturliv så langt mod vest, at en københavner troede, kragerne for længst var vendt. Båret af ildsjæle, hvoraf flere var pensionerede lærere.

En munter sang- og viseaften efter en splendid middag. Bo Rønne havde valgt ud og spillede for. Igen klang nyt og gammelt udmærket sammen. Hvor kan man komme rundt om meget på godt en times tid!

Idrætspædagogen Nina Velin havde taknemmelige tilhørere til et opmuntrende foredrag 'Fortsat i gang'. Gode, overkommelige råd om, hvordan man får blodet til at rulle i hele kroppen til gavn for både det fysiske og psykiske velbefindende.

Naturligvis var der også sat tid af til at vende det for pensionisterne så skuffende resultat af Overenskomst 97. Ligeledes til at drøfte den gordiske knude omkring pensionisternes overenskomststemmeret. Vil det lykkes gennem forhandling at finde en for alle parter acceptabel løsning, eller hugges knuden over med uoverskuelige følger for pensionisternes forhold til deres forening?

Sidst, men bestemt ikke mindst, må det sociale samvær med andre lærerpensionister fra hele landet fremhæves. Gode samtaler om stort og småt, nært og fjernt - i pauser, under spisning, på tur og så videre. Meget at tænke over i den kommende tid.

Vel er vi pensionister historie, men det er levende historie, og vi har endnu mange ressourcer, som fortjener at blive brugt. For mange var kurset sikkert tilskyndelse til øget medleven hjemme i kredsen.

En varm tak til Else Holm Johansen og Kristian Fløj-Jensen, som supplerede hinanden så godt, men frem for alt tak til DLF for den inspiration, det var at komme på pensionistkursus. Om muligt bør endnu flere have chancen for at få denne gode oplevelse.

Jørgen Pagh Andersen

Københavns Lærerforenings pensionistafdeling