Anmeldelse

Mellem fortid og fremtid. Historieprøven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opgaverne i hæftet er delt i to. Begge dele kvalificerer eleverne til historieprøven.

Fakta:

Titel: Mellem fortid og fremtid. Historieprøven

Forfatter: Niels C. Hebsgaard, Birgit Knudsen, Henrik S. Larsen, Lene Rasmussen

Pris: 247,50 kroner

Sider: 40 sider

Type: Hæfte

Forlag: Alinea

Første del giver ideer til, hvordan undervisningen kan evalueres i udvalgte emner og temaer. Evalueringen giver mulighed for, at eleverne bliver trænet i at formulere faglige beskrivelser og at kunne opstille kronologiske begivenhedsforløb samt at analysere og vurdere skriftlige kilder og illustrationer.

De valgte temaer og emner knytter sig til lærebogssystemet "Mellem fortid og fremtid", men kan sagtens bruges uafhængigt af dette system.

I "Mellem fortid og fremtid 1 og 2 - fortællinger og erindringer" findes en række tekster ud over de tekster, der er gengivet i hæftet her. Disse tekster kan læreren yderligere benytte i arbejdet med kildetekster som forberedelse til historieprøven.

Anden del giver ideer til, hvordan en opgave kan se ud, når der tages afsæt i prøvebekendtgørelsen og vejledningen fra Undervisningsministeriet om historieprøven. De valgte opgaver kan alle relateres til Fælles Mål for historie.

Hæftet er en virkelig stor hjælp for såvel den erfarne som den uerfarne historielærer. Der er gode, relevante tekster, som alle afsluttes med evalueringsspørgsmål.

Desuden findes et godt afsnit med forslag til arbejdet med kilder.

Der er tale om et godt materiale, som er helt uundværligt for historielæreren på 8.-9. årgang. Jeg vil derfor varmt anbefale det.