Anmeldelse

Manifest

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan ser Danmark og resten af verden ud i år 2050? Spørger man en Christiansborg-politiker, er der stor chance for, at visionerne drukner i forbehold og pragmatiske hensyn til politiske medspillere. Utopien og de langstrakte udsigter har svære kår i dagens politiske miljø, hvor dag til dag-sager og personlige opgør præger debatten. Senest partiet Ny Alliance og afvandringen fra Dansk Folkeparti og Venstre.

Fakta:

Titel: Manifest

Pris: 169 kroner

Sider: 174 sider

Type: Bog

Forlag: Bindselv

Dette er udfærdigede toner fra hver af Folketingets syv partiers ungdomsorganisationer. De toner rent flag og skildrer drømmesamfundet anno 2050, som det vil tage sig ud, hvis deres politiske overbevisning bliver dansk virkelighed. "Manifest" er et kig ind i krystalkuglen: Hvilke visioner har morgendagens politikere, og hvordan kommer Danmark til at se ud med dem ved roret?

Ét er sikkert: de unge politikere har helt andre forestillinger end deres moderpartier, hvilket jo ikke er noget nyt.

Forfatterne bag bogen har tidligere udsendt debatbogen "Virkelighed og utopi", hvor Ebbe Kløvedal Reich, Søren Krarup og Per Stig Møller blev konfronteret med deres ungdoms utopiforestillinger og bedt om at forholde sig til dem på 30 års afstand.

Bogen kan fint bruges til lærerens egen forberedelse til et emne om politik i samfundsfag og kan på den baggrund anbefales.