Anmeldelse

Designstrik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En meget inspirerende strikkebog med mange ideer til fortrinsvis bluser, men også sjaler og en enkelt stortrøje. Bogen vil være velegnet for de ældste elever i folkeskolen.

Alle modeller er udført i enkle og få teknikker, så selv uøvede i strikning kan være med. Grundformen til modellerne er den enklest tænkelige, ofte opbygget ud fra et rektangel eller kvadrat. Når blusen kommer til at ligne en smart, indviklet sag, skyldes det, at der er brugt lækre og gode garner samt ofte en kombination af tykke og tynde garner, så der opnås helt specielle effekter, som ser indviklede ud, men ikke er det.

Nogle af modellerne er fremstillet i tyndt mohairgarn og strikket på ret tykke pinde, så resultatet bliver en let og luftig sag. Materialevalget i bluserne strækker sig fra mohair over cashmere til silke og hør samt bomuld.

Modellerne er vist som indbydende modelfotos og desuden ofte også i stregtegning, så enkelheden klart fremgår. Selve opskriften er enkel og klart beskrevet, og i en farvet ramme finder man for hver opskrift angivelse af størrelse, mål, materialer, pindetykkelse og strikkefasthed.

Flere af designene er overraskende og meget kreative. For nogles vedkommende er der endda forslag til flere forskellige måder at bære blusen på. Som eksempel kan nævnes en spiraltop, som strikkes til et næsten fire meter langt tørklæde, der derefter sys sammen for så at blive til en bluse.

Forfatteren har tidligere skrevet kreative strikkebøger: "Unikastrik" og "Strik på knagerækken". De har begge været anmeldt i Folkeskolen.

Hanne Gustafsson