Debat

Debat: Ved folk nok om livet som lærer?

Publiceret Senest opdateret

Debatten om skolen præges tit af folk, der ser på den udefra. Forskere, forældre og fusentaster, ville Kaptajn Haddock sige. 

Sådan var debatten om skærme også for et år siden, da forskellige folk udtalte sig om brugen af skærme i skolen. Alle vidste de, præcis hvordan tilstanden var på landets skoler. De havde skam også løsningen på det problem, de påpegede. 

Jeg ved ikke med dig, men jeg savnede noget i debatten. Eller rettere sagt nogen. På de skoler, som jeg besøgte, kunne jeg slet ikke genkende det billede, der blev tegnet i medierne. Det kunne lærerne heller ikke, når jeg spurgte dem. Og så er vi ved det, jeg manglede: lærerne.

16 spørgsmål om livet som lærer

Måske havde de mange eksperter ret i, at der var for meget skærm i skolen? For at blive klogere gennemførte jeg Lærerundersøgelsen, der bestod af 16 spørgsmål om lærerlivet. I december sidste år efterlyste jeg så lærere, der ville svare. Og jeg blev overvældet over, hvor mange der ville deltage. Var du én af dem, så mange tak! I så fald gjorde du og de andre 2.313 os alle lidt klogere på, hvordan det er at være lærer. 

Måske har du også læst et eller flere af de blogindlæg, som jeg efterfølgende skrev på folkeskolen.dk? Det blev til ni tekster, hvor jeg foldede undersøgelsens resultater ud. 

Formålet med indsamlingen og udbredelsen af de mange data var at gøre debatten lidt mere nuanceret. Og det tror og håber jeg, at undersøgelsen gjorde. 

Derfor foretager jeg undersøgelsen igen i år. Denne gang med lidt flere spørgsmål. Du kan læse artiklerne om sidste års undersøgelse på min blog på folkeskolen.dk. Vil du deltage i dette års undersøgelse, så finder du den på Lærerundersøgelsen.dk.

På forhånd tak. 

Deltag i debatten - send dit indlæg på 400-600 ord til debat@folkeskolen.dk