Vind en UMV

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) giver alle grund­skoler i landet mulighed for at vinde en gratis undervisningsmiljøvurdering udarbejdet af centrets konsulenter i tæt samarbejde med skolens ansatte og elever.

Undervisningsmiljøvurderingen vil omfatte alle fire faser: 1) Kortlægning, hvor eleverne besvarer elektroniske spørgeskemaer om deres trivsel. 2) Beskrivelse og vurdering problemerne undersøges nærmere, og der findes årsager og løsningsmodeller. 3) Prioritering af handlingsplan. 4) Opfølgning, hvor det besluttes, hvornår og hvordan der skal følges op på vurderingen.

Årsagen til, at centret udlodder denne præmie, er, at centrets konsulenter gerne vil have mere praktisk erfaring med udarbejdelse af en undervisningsmiljøvurdering.

Alle grundskoler kan deltage i konkurrencen ved at melde sig til på www.dcum.dk. Vinderen annonceres på hjemmesiden den 20. juni, og selve udarbejdelsen af undervisningsmiljøvurderingen kommer til at foregå i efter­året.