Anmeldelse

Den moderne turisme - på godt og ondt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Turisme er verdens største industri. Flere og flere rejser, og masser af mennesker tjener penge på at arbejde inden for turismen.

Bogen fortæller om de mange forskellige former for turisme, der findes. Lige fra charterturisme til individuelle rejsende, der vil opleve regnskovens indre. Der er fokus på turisters rejsemønstre - herunder hvad der sker, når der falder bomber og udbryder krige. Fordele og ulemper ved turismen præsenteres på udmærket vis. I bogen diskuteres blandt andet miljø, menneskerettigheder og sexturisme. Endelig er der et kapitel om fremtidens turisme.

Bogen fremtræder meget indbydende med mange flotte illustrationer og et overskueligt layout. De enkelte kapitler kommer omkring de forskellige emner på en saglig, præcis og kort måde, der sammenholdt med det letlæselige sprog gør bogen nem at arbejde med i skolens ældste klasser.

Bagerst i bogen er der flere udmærkede henvisninger til, hvor man kan søge yderligere oplysninger om emnet. Desuden er der udarbejdet nogle overordnede opgaveforslag til hvert kapitel, som kan være medvirkende til, at arbejdet med bogen sættes godt i gang.

Bogen er med i serien "SamfundsTemaer", der behandler samspillet mellem mennesker, samfund og natur.

Jeg finder, at bogen er et godt bud til undervisningen i samfundsfag om turismens mange aspekter.