Tunge stoffer

Årets undervisningsmiddelpris gik til Bogen om Grundstofferne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Bogen om Grundstofferne' er en solid opslagsbog; den er også en samling spændende fortællinger om grundstoffernes opdagelse, natur og anvendelser. Den tilhører faktisk den lille, udsøgte gruppe af bøger, der er både fagligt tunge og interessevækkende.

Sådan faldt ordene, da undervisningsminister Margrethe Vestager i onsdags overrakte Undervisningsmiddelprisen til Henning Henriksen og Erik Pawlik, der har skrevet 'Bogen om Grundstofferne', udkommet på Gyldendal.

Der var indsendt i alt 38 titler fra 21 forlag. Med i finalerunden var også 'Sang og Symfoni' - et undervisningsmateriale om musik af Carl Nielsen, af Ole Strårup, Orfeus, samt 'Historisk Atlas' af Karsten Henningsen, Geografforlaget.

I det væsentlige består 'Bogen om Grundstofferne' af 112 opslag a to sider, et opslag for hvert grundstof.

'Bogen er ikke plaget af det overforbrug af grafiske virkemidler, som ellers skæmmer mange nye undervisningsmaterialer', begrunder prisudvalget sit valg.

'Bogen er et unika. Den har ingen forgængere, men er en pædagogisk og faglig nyskabelse, der kan bruges af en interesseret læser, der bare læser hist og her i den for sjov, men også i undervisningen i fysik, kemi og geografi i både grundskolen og ungdomsuddannelserne'.

Det er femte gang, Undervisningsministeriet uddeler Undervisningsmiddelprisen. Gymnasieskolen og Folkeskolen bidrager til prisen, som er på 30.000 kroner.