Stemmer kom ikke frem

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennem flere år har dele af København og Frederiksberg været ramt af store problemer i postgangen, blandt andet i forbindelse med strejker blandt postarbejderne. Og selvom Københavns Lærerforening var meget opmærksom på problemerne, skete det, der ikke måtte ske. I foreningens kælder ligger nu omkring 300 kuverter med stemmesedler, som postvæsenet først afleverede efter afstemningsfristens udløb:

'Det er force majeure, det her. Vi har ikke åbnet kuverterne, for de stemmer kan ikke bruges til noget', siger en meget ærgerlig formand for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg. Lærerforeningen har mange gange klaget over uregelmæssighederne i postgangen.

Det skal understreges, at der skulle over 800 ekstra ja-stemmer til for at ændre det samlede afstemningsresultat på landsplan. Og selvom der skulle ligge ja-stemmer i samtlige 300 kuverter, ville heller ikke engang Københavns-resultatet være blevet et ja.