Nyttige Kosova-links

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rambouillet-aftalen www.balkanaction.org/pubs/kia299.htm Aftalen er på engelsk, men i et enkelt sprog og med et indhold, der sagtens kan læses og forstås af folkeskoleelever.

Danmarks Radio har på deres Kosova-side http://inter03.dr.dk/nyheder/baggrund/kosovo/tid.htm en kronologi over begivenhederne i Kosova siden 1989, da de serbiske myndigheder afskaffede provinsens selvstyrende status.

Den amerikanske ambassade http://www.usembassy.dk/ har naturligvis også en Kosova-side med de nyeste udviklinger i krigen og fredsforhandlingerne. Siden findes på albansk, arabisk og serbisk og russisk foruden på engelsk, fransk og spansk.

Det jugoslaviske udenrigsministerium http://www.smip.sv.gov.yu/ giver et dagligt overblik over situationen set fra Beograds og Milosevics synsvinkel. Der fokuseres meget på bombningen af civile og den voksende modstand mod krigen i Nato-landene.

Den jugoslaviske forening i Danmark http://www.angelfire.com/de/dragan/ og den Kosova-albanske forening http://www.kosova.dk/ har naturligvis temmelig divergerende opfattelser af situationen.

Nye flygtninge, nye danskere www.nydansker.dk En ting er sikkert, krigen skaber nye flygtninge. Nogle kommer måske tilbage til deres byer og huse, andre bliver i Makedonien og Albanien, og nogle tusinde kommer til Danmark, hvor de i hvert fald midlertidigt skal integreres. Integrations-Net Vejviseren tilbyder et væld af nyttige henvisninger for både flygtninge og folk, der arbejder med integration af udlændinge i Danmark.