Uskolet

Ekspert: Facebook bør lade sig inspirere af certificerede skoler til "skældudfrie kommentarspor’’

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskoler, der i øjeblikket arbejder på at opnå status af "certificeret skældudfri skole", bør tjene som forbillede for internetgiganten Facebook, når man skal sætte rammer for folks adfærd i de såkaldte kommentarspor. Det mener en ekspert.

"Det sociale medie har for så vidt mange engagerede brugere, der allerede agerer med rimelig stor relationskompetence", lyder det fra eksperten.

"Men der er plads til forbedringer. Og når vi nu ved, hvad skældud gør ved både den, der skælder ud, den, der bliver skældt ud, og andre, der bliver vidne til det, så er man nødt til at kigge sig om efter alternativer".

Eksperten peger på, at mødet med andre mennesker og meninger i "skældudfrie kommentarspor" i højere grad vil være baseret på åbenhed, nysgerrighed og tillid.

"Hvis vi er mere lyttende og rolige og udtrykker positive forventninger, kan vi i en tryg atmosfære bedre sætte os ind i, hvad der for eksempel får en 46-årig i flot Saxo Bank-cykeldragt til at kalde en stilfærdig sygeplejerske en fucking hjernedød naziluder. Og så kan de bedre sammen lægge en konkret plan for, hvordan de kommer videre".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS