Uskolet

22,5 %
22,5 %

Flere medier: 
Sammenligning af tilfældige tal siger utroligt meget

Publiceret
87,5 %
87,5 %

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Reality-programmet »Paradise Hotel« har næsten samme antal ansøgere som læreruddannelsen. Efter at den historie for nylig kørte i flere danske medier, har mange journalister fået blod på tanden til at sammenligne andre tilfældige tal.

»Det viser sig, at 14-årige bruger mere tid på at spille Xbox, end de gør på at drikke skolemælk«, skriver for eksempel en journalist. »Det synes jeg siger utroligt meget om den tid, vi lever i«. Og en anden:

»Lærestanden har da virkelig et imageproblem, når man ser, hvor mange skoleelever der foretrækker Nutella frem for matematiklektier«. Og endnu en: »Børn og unge i dag tænker ikke på andet end at blive kendte. De vil alle sammen have mere anerkendelse, end for eksempel jeg har fået«. Og: »Langt flere unge vil til koncert med popfænomenet Christopher end til uddannelsesmesse i Herning Kongrescenter - det siger vist alt om den generations prioriteter«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS