Anmeldelse

Bjergarternes kredsløb / Kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb / Jordskorpens bevægelser / Vandets kredsløb

Bjergarternes kredsløb / Kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb / Jordskorpens bevægelser / Vandets kredsløb

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jordens processer" er en ny serie, som omfatter titlerne "Bjergarternes kredsløb", "Vandets kredsløb", "Jordskorpens bevægelser" og "Kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb". Emnerne kommer således vidt omkring inden for naturfagene og behandler nogle helt centrale begreber.

Fakta:

Titel: Bjergarternes kredsløb / Kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb / Jordskorpens bevægelser / Vandets kredsløb

Forfatter: Rebecca Harman

Pris: 198 kroner

Sider: 32 sider

Serie: Jordens processer

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Alle bøger er opbygget over den samme skabelon med mange billeder, faktabokse og billedtekster. Der er generelt ikke meget tekst på siderne, men det, der er, er meget komprimeret, og man får mange faktaoplysninger både i brødteksten, i faktaboksene og i billedteksterne. Mange af illustrationerne er i øvrigt ganske udmærkede, om end de fleste er set før i lidt anderledes udgaver. Specielt i bogen om jordskorpens bevægelser er nogle af illustrationerne dog rodede og uoverskuelige. Bagerst i bøgerne er der ordliste, litteraturliste og internetadresser.

Bøgerne kan bruges af elever i overbygningen, da teksten er forholdsvis svær at læse. Specielt i bogen om bjergarternes kredsløb er der mange fagudtryk og et lidt knudret sprog. Bogen om kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb falder bedst i min smag. Den er rar at læse og mere flydende i sproget, selv om der da også er brugt mange fagudtryk.

Generelt bærer bøgerne præg af at være oversat fra engelsk, for eksempel i "Vandets kredsløb", hvor man på forsiden bruger begrebet "fortætning", som man plejer at gøre på dansk, mens man i bogen bruger det fordanskede "kondensation" - det er irriterende.

Bøgerne kan bruges i forbindelse med emnearbejde, men man kan nok klare sig uden - de er ikke et "must have".