Nyt filmkatalog

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det Danske Filminstitut har netop sendt årets store skolekatalog ud til folkeskoler landet over. Det indeholder 435 film, som skulle være særligt egnede til undervisning.

Kataloget er inddelt i 30 temaer. Nogle temaer er konkret rettet mod bestemte fag eller emner som for eksempel Anden Verdenskrig, Billedkunst og Natur, Miljø og Økologi. Andre sigter bredere og er mere abstrakte som Venner og Kammerater, Unge og Identitet eller Livet og Døden. Der er desuden registre over emneord, fag og klassetrin.

Både helt nye film som Jørgen Flindt Pedersens 'Drengene fra Vollsmose' og klassikere som Lasse Hallströms 'Mit liv som hund' har fundet vej til kataloget. Alle film kan bestilles på www.katalog.dfi.dk Til en del af filmene findes der gratis undervisningsmateriale, der kan hentes på www.undervisning.dfi.dk

Katalogets film vil i løbet af 2002 være at finde på landets amtscentre for undervisning. Herfra kan de lånes til gennemsyn.