Debat

Okay at gå hjemme

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 10 beskriver Thomas S. Ammons de forfærdelige konsekvenser, det vil få, at mødre får penge for at passe egne børn.

Indlægget stempler indirekte alle børn, der ikke kommer i børnehave, som dårligt eller i det mindste mangelfuldt opdragede, og det må ikke stå uimodsagt.

Jeg kan godt se, at jeg og mine to yngre søskende burde græde vores modige tårer over at være blevet opfostret af en hjemmegående mor sådan en egoistisk, upædagogisk kødgrydepasser, der ikke ved, hvad der er bedst for hendes børn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I 27 år har hun gået hjemme og arbejdet hårdt: Passet børnene, hønsene, huset, haven, lappet og vasket tøj og bagt hjemmebag. Hun har ikke fået fem flade øre for sin indsats, andet end sin mands og sine børns dybe taknemmelighed og kærlighed. Oh, hvilken samfundsnasser.

En mor eller far bør ikke have fuld løn for at passe blot to børn hjemme, når dagplejemødre passer både tre og fire børn. Enig.

Men husmoderarbejdet er et arbejde på linje med alle andre arbejder, og så burde det også være lønnet i et eller andet omfang. Er det måske rimeligt, at en hårdtarbejdende forælder ikke får en klink for sin indsats, bare fordi den foregår i hjemmet?

Enlige skal ikke tvinge forældre i velfungerende ægteskaber til at opgive ønsket om at passe egne børn. Det ville være at føre lighedstanken en kende for langt.