Debat

Lønnedgang, ja tak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nej, det ønsker jeg ikke.

Men et nej tak til overenskomstresultatet kan nemt resultere i et ja tak til lønnedgang. For stemmes der nej, vil det med al sandsynlighed blive fortolket således - også i Forligsinstitutionen - at det primært er på grund af arbejdstidsdelen, at det blev et nej. Altså for få timer til betroet tid.

Men hver eneste time, den betroede tid skal øges, skal betales med løndelen, da forligskvinden jo ikke har en ekstra pose penge til at belønne de organisationer med, der stemmer nej.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Fjernelse af trin 40 kan for eksempel finansiere ti ekstra timer betroet tid til hver eneste lærer. En time til hver lærer koster 6,5 millioner kroner. Oprykningen til trin 40 har kostet 62 millioner, da der er givet 50 procent rabat.

Men er ti timer ikke nok, må der fjernes flere lønkroner.

Dermed vil lærergruppen fortsat sakke yderligere bagud i løn i forhold til andre offentligt ansatte.

En opgørelse fra Dagbladet Aktuelt fra februar i år viser for eksempel, at ud af 29 udvalgte grupper i amter og kommuner har kun to grupper haft en ringere lønudvikling end lærerne i 1998. Den ene af de to grupper er projektlønsansatte personer i offentlige arbejdstilbud.

Kære venner.

Hånden på hjertet.

Ønsker vi virkelig, at den udvikling skal fortsætte?

Bjarne Krogh

formand

Aalborg Lærerforening