Debat

Eklatant bras

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mage til inkompetent forløb og resultat skal der ledes længe efter.

Hvor er det politiske overblik i forhold til de mindre grupper i DLF? For eksempel skolepsykologer på slutløn.

Løndannelse, grundløn, funktionsløn med videre så ud til at være fornuftigt - nemlig at alle skolepsykologer med autorisation får et årligt tillæg på kroner 22.200 (1.10.1984-niveau), men det er nu over en weekend forsvundet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad tænker hovedstyrelsen på, hvis den overhovedet kan tænke og indholdslæse egne indgåede aftaler?

Hvad der i første omgang så ud som en fornuftig aftale, kan absolut ikke anbefales til nogen tænkende medlemmer af DLF.

Hvis så stort et svigt kan finde sted på ét delområde - hvad gemmer der sig så ikke i den øvrige såkaldte indgåede aftale?

For at sige det kort:

Overenskomst 99 er noget eklatant bras, som forhåbentlig giver et nej med efterfølgende politiske konsekvenser for en ja-kær hovedstyrelse, der helt klart foretrækker egen promovering i forhold til Kommunernes Landsforening end i forhold til medlemmerne, der virkelig betaler gildet, og især os medlemmer, der er påtvunget dobbeltorganisering med en anden forening (Dansk Psykolog Forening) - for hvis primærmedlemmer der er aftalt tillæg for autorisation.

Den generelle støtte og opbakning til Danmarks Lærerforening er hermed slut.

Tak for nu og endnu en gang tillykke!

Jan Borghus Nielsen

tillidsrepræsentant

PPR, Lemvig Kommune

Svar

Der er ikke tale om noget svigt, men om en præcisering af aftalen, der ganske rigtigt har betydning for skolepsykologer med autorisation på slutløn. På baggrund af en drøftelse mellem parterne blev resultatet efterfølgende, at skolepsykologer på løntrin 46 og 47 får et overgangstillæg. Det er naturligvis beklageligt, at foreningen måtte udsende et revideret bilag med de nye løntal, men en lønfremgang på 27.642 kroner årligt for en skolepsykolog på løntrin 47 i perioden er vel heller ikke så ringe endda?

Anni Herfort Andersen

formand for DLF