Debat

Alternativ efterlyses

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vedrørende nej-sigernes medlemshenvendelse af 19. marts 1999 omkring Overenskomst 99.

I anledning af udsendelse af ovennævnte materiale finder jeg grund til at fremkomme med følgende kommentarer.

Jeg går ud fra som givet, at vi er enige om, at opgaven for os alle i denne situation er at give medlemmerne et sagligt grundlag at tage stilling på. Dette indebærer naturligvis også, at man ærligt skal fremhæve både minusser og plusser, og der er jo begge dele.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I ønsker, at medlemmerne skal have en alsidig information. Hvis I mener dette seriøst, venter jeg spændt på resten af jeres informationsmateriale. Jeg har kun modtaget materiale vedrørende arbejdstiden. Dette materiale er efter min mening rimeligt overflødigt at udsende, idet medlemmerne for længst selv har fundet ud af at lave sådanne regnestykker. Også kredsene har bidraget hertil. Som det forhåbentlig også er jer bekendt, kan man opstille striber af sådanne regnestykker og få næsten det resultat, man ønsker. Det må imidlertid være rimeligt at orientere medlemmerne om, at det rigtige regnestykke først kan opstilles, når man kender resultatet af de forhandlinger, der skal være mellem kommuner og kredse. Vi er på rundtur på samtlige vore skoler og har på intet tidspunkt lagt skjul på, at der er elementer i arbejdstiden, som vi gerne havde set i større grad havde tilgodeset vore ønsker. Forhandlinger ender imidlertid altid med et kompromis.

I har ikke i jeres materiale beskæftiget jer med de andre elementer i aftalen, for eksempel løndelen, de indledende bemærkninger omkring kredsenes muligheder for at påvirke de kommunale mål og muligheden for at afbalancere ressourcer i forhold til disse mål. I omtaler heller ikke de andre elementer i det samlede aftalekompleks. I lever altså ikke efter min mening op til jeres ønske om et højt informationsniveau.

På kredsformandsmødet, hvor forslaget blev gennemgået, blev der af to kredsformænd stillet følgende spørgsmål: Hvilket alternativ har nej-sigerne til det foreliggende, og hvilke forbedringer forventer nej-sigerne, der kommer ud af en forhandling i Forligsinstitutionen.

Disse kontante spørgsmål blev ikke besvaret.

Når I ønsker at give medlemmerne et sagligt grundlag at tage stilling på, er det vel rimeligt, at medlemmerne kender jeres svar på disse spørgsmål.

Når I har den opfattelse, at arbejdstidsdelen er for dårlig, ville det vel være rimeligt, at I helt konkret pegede på, hvilke forbedringer I ønsker, og hvorfra midlerne efter jeres mening bør tages. Så har medlemmerne et sagligt grundlag at vurdere jeres forslag på.

På medlemmernes vegne ser jeg frem til jeres svar på ovennævnte spørgsmål og forventer jeres supplerende materiale, hvor I vurderer det samlede forslag.

Axel Jørgensen

kredsformand, kreds 111