Anmeldelse

Vores lokalsamfund

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningen skal blandt andet medvirke til, at eleverne opnår forståelse for dagligliv og samfundsforhold i Danmark. Materialet "Vores lokalsamfund" giver på en engagerende og motiverende måde eleverne en indsigt i det omgivende nære samfund og de processer, der er i spil.

Fakta:

Titel: Vores lokalsamfund

Forfatter: Marianne Skovsted Pedersen

Type: Diverse

Forlag: Young Enterprise

Materialet henvender sig primært til 3.-4. klasse. Udgangspunktet er et fiktivt lokalsamfund, hvor eleverne gennem rollespil og aktiv deltagelse skal tage stilling til, hvilke erhverv og offentlige institutioner der skal bygges. Alle beslutninger foretages ud fra økonomiske prioriteringer og demokratiske beslutningsprocesser. Desuden møder eleverne begreber som økonomisk kredsløb og privat og offentligt ansatte.

"Vores lokalsamfund" består af en lærervejledning, kopisider, to plakater til anvendelse i forløbet samt elevhæfte og diplomer. Forløbet er legende let at gå til fra lærerens side, da undervisningens tilrettelæggelse, indhold og mål til hver lektion er udførligt beskrevet.

Ud over fagspecifikke mål er det ligeledes formuleret, hvilke sociale mål der arbejdes med. Blandt disse er at lytte og at respektere andres holdninger

Materialet giver rig mulighed for et tværfagligt samarbejde. Mange af aktiviteterne lægger op til videre fordybelse inden for fag som matematik, dansk og billedkunst. "Vores lokalsamfund" danner grundlag for et lærerigt forløb, som giver eleverne en forståelse for lokalsamfundets betydning for det enkelte individs levevilkår.