Anmeldelse

Hvor dovent er et dovendyr?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilken farve har kamæleonen, når den sover?

Det har jeg egentlig aldrig tænkt på før, og sådan er det med mange af de spørgsmål, der stilles i denne lille bog om alverdens spændende dyr. Forfatteren giver en masse spændende svar på spørgsmål, som børn sagtens kunne finde på at stille. Vi møder i alt 16 dyr fra henholdsvis Sydamerika, Galapagosøerne, Afrika, Madagaskar og Australien. Hvert dyr tildeles to sider i bogen, hvor der fortælles om de karakteristiske ting ved dyret og nogle af de "sjove historier", som man ikke altid kan læse sig til i en traditionel bog om dyr. Bagerst i bogen er der et faktaafsnit, hvor man kan læse om, hvad dyret spiser, hvor gammelt det bliver og lignende - fakta, som elever på mellemtrinnet elsker at suge til sig.

Forfatteren har selv taget alle fotos (bortset fra et enkelt), og de er bortset fra et par enkelte undtagelser skarpe og helt tæt på. Han har selv mødt alle dyrene i naturen, og hans begejstring og fascination lyser da også ud af teksten.

Bogen er henvendt til børn, som vil kunne læse den selv fra cirka 4.-5. klasse, men den vil også være velegnet til oplæsning i forbindelse med et "dyreemne". Som naturfagslærer vil man efter at have læst bogen også kunne ryste nogle interessante facts og historier ud af ærmet til eventuelt spørgelystne elever. Bogen bør stå på skolebiblioteket, som et godt supplement til hvad der ellers findes af fagbøger om dyr, og som en appetitvækker til at læse mere om jodens forunderlige dyreliv. Kamæleoner er i øvrigt hvide, når de sover.