Anmeldelse

Bornholm

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne lille geografibog, i serien "De små fagbøger", behandles Bornholm, som er Danmarks femtestørste ø. Det er en velskrevet bog, der retter sig direkte til eleverne i 7-11-års-alderen. Bogen kan læses og bruges af eleverne selv. Der gives altså både geografifaglige og danskfaglige udfordringer. Bogen indeholder følgende afsnit: "En dejlig ferieø", "Bornholm rundt", "Naturen", "De første folk", "Hammershus", "2. verdenskrig", "Bornholm i dag", "Ertholmene", "Rundkirker", "Berømte bornholmere", "De underjordiske" og "Aktiv på Bornholm". Desuden afsluttes bogen med et overskueligt stikordsregister og et afsnit med vigtige årstal, sprog og fakta. Der gives inspiration til videre arbejde i afsnittet "Vil du vide mere?" med henvisninger til yderligere litteratur på området.

Generelt giver bogen en tilgang til grundlæggende forståelse af det bornholmske øsamfund med eksempelvis en historisk, biologisk og geografisk indgangsvinkel.

Disse faglige vinkler vil givetvis skabe motivation hos eleverne, da bogens letlæselige tekst og mange gode illustrationer passer godt sammen. Men især afsnittet om de bornholmske trolde, "De underjordiske", bliver en sikker succes - eleverne elsker de lidt mystiske lokalhistorier. Derved kan bogen "slå to fluer med et smæk" ved både at fortælle en god historie og give mange gode bud på faglige udfordringer. Hvis man vil arbejde videre med området, er der opgaver til fagligt læsekursus, der kan hentes gratis på seriens hjemmeside www.digibib.dk under bog & net.

Anbefales til lærere, der arbejder med elever fra 7-11 år og især med fokus på fagene dansk, historie og geografi.