Debat

Ærekrænkende

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har just læst det udmærkede interview med undervisningsministeren i Folkeskolen nummer syv, hvor jeg fandt, at han gjorde udmærket rede for intentionerne bag den nye læreruddannelseslov. Trods de kritiske spørgsmål synes jeg, at man nåede frem til en bredere forståelse for lovintentionerne. Tak til ministeren, tak til redaktøren. Jeg vil gerne rose ministeren herfor og overbringe hilsner fra mange lærere - især blandt det store tavse flertal - som jeg tror er helt på linie med de synspunkter, ministeren står for.

DLF's ledelse er af uransagelige grunde hverken til at hugge eller stikke i hvad angår læreruddannelseslov og decentral løn og meget andet. Jeg har lidt svært ved at forstå deres tankegang i mange sager. Men lad os nu se, hvad Overenskomst 97 vil bringe, når der skal være urafstemning. Det er jo ved at være et særkende, at DLF taber deres urafstemninger til manden med skovlen, hakken og spaden. DLF minder mig ofte om de to brødre fra 'Klods-Hans': Manglende realitetssans og uden forbindelse med tidsånden. Ja, DLF minder mig faktisk også om gamle, støvede, 'veltjente' politikere, der har svært ved både at 'finde deres plads' og deres stol i Folketingssalen (ikke mindst i disse tider).

Derudover føler jeg mig krænket over det forsidebillede af landets undervisningsminister i nummer syv. Jeg synes ærlig talt ikke, at man bør lade det passere. Det er dybt ærekrænkende. Jeg troede, jeg havde fået fat i et af formiddagsbladene og ikke et seriøst fagblad som Folkeskolen. Jeg veg tilbage, da jeg så Vig. Jeg skammer mig på min forenings vegne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dog, ministeren fik vist de skriftkloge, hvem der bestemmer via sin velgennemtænkte argumentation, selv om det skal med, at ministeren er blevet stillet på større opgaver end netop denne.

Hermed ønsker jeg - sammen med lærere landet over, der kender forskel på en hakke, en skovl og en spade - ministeren et rigtigt hjerte-ligt 'hurra' med den nye lov. Det var i ellevte time! Og lad så 'mudderkastning' høre Christiansborg og Klods-Hans til.

Niels Mørup Pedersen

Albertslund