Anmeldelse

Buster undervisnings-dvd 1

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dvd'en med tolv fiktions- og dokumentarfilm til indskoling, mellemtrin og overbygning er sendt gratis ud til alle skoler i Danmark. Der er filmperler til alle tre niveauer med temaer som kærlighed, pubertet og seksualitet, sorg, fremmedhad og gruppeadfærd, sammenhold, identitet og homoseksualitet. Filmene har, med undtagelse af en enkelt, en varighed på mellem seks og 15 minutter og kan bruges i forskellige fag og sammenhænge. Fire film er indtalt med danske stemmer, dog med et resultat af varierende kvalitet. Nogle film har danske undertekster, andre mulighed for til- og fravalg af undertekster. Desværre mangler den utroligt smukke film "Yolk" ved en fejl helt de danske undertekster, og da det er vanskeligt at høre, hvad der bliver sagt, er det en skam.

Søg, så skal I finde, og søges skal der, når man skal finde undervisningsmaterialet, der kan downloades på www.buster.dk. Her er også et Australiensspil til indskolingen, som, i parentes bemærket, mangler en lille vejledning. Man kan håbe på, at hjemmesiden får en mindre make-over, så det bliver lidt lettere at finde frem til det ellers meget anvendelige og omfattende undervisningsmateriale.

Busters ambition er at gøre vedkommende film med globale problematikker tilgængelige og brugbare for lærere og elever. Det er lykkedes på trods af de ovennævnte forbehold.