Anmeldelse

Musikfortællinger 1

Musikfortællinger 1

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På denne cd kan høres "Springfyrene", "Tommelise" og "Den lille pige med svovlstikkerne"; vi har således at gøre med både den meget kendte H.C. Andersen og den mere ukendte.

Fakta:

Titel: Musikfortællinger 1

Pris: 99 kroner

Type: Cd

Forlag: Montanus Music

Materialet består af tre H.C. Andersen-eventyr (og flere er på vej!) med underlægningsmusik af Morten Gildberg-Hansen, der foruden at komponere og arrangere musik også studerer samme områder.

Komponisten beskriver selv sin ambition som det at sætte "musik i samspil med handlingen og de mange forskellige følelser og begivenheder og få det hele til at gå op i en højere enhed".

Det interessante spørgsmål er, hvorvidt den underliggende "filmmusik" bidrager til oplevelsen og forståelsen af den læste/fortalte tekst, og naturligvis om udgivelsen er relevant i en skolesammenhæng.

Filmmusik har en tendens til at forstærke/tydeliggøre forlæggets dramatiske og stemningsmættede  elementer og således også her. Gildberg-Hansens musik klinger smukt og er i en fin symbiose med teksten, længselsfuld og sørgmodig i "Den lille pige med svovlsikkerne", dramatisk og mere voldsom i "Springfyrene".

Cd'en giver således god anledning til, foruden at høre en god historie, at fokusere på musikkens egenskaber som formidler af stemninger, følelser med mere i film og fortællesammenhænge.