Uskolet

Kunstig baggrundsstøj giver onlineundervisning mere realistisk stemning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inspireret af livetransmitterede fodboldkampe her under corona har flere lærere valgt at lægge kunstig baggrundsstøj ind, når de underviser online. Den ønskede effekt er en mere realistisk stemning i forhold til at sidde foran 28 slukkede mikrofoner - og ofte samme antal kameraer.

"Men sådan en god, summende blanding af småsnak og stoleskramlen og råb og computerlyde og ventilationsbrummen, den giver altså bare en mere autentisk følelse af at være der selv", forklarer en lærer, som er blevet ekstra opmærksom på behovet, nu hvor fjernundervisningen kun fylder en mindre del af dagligdagen.

"I øvrigt lægger jeg også tit et par spegepølse- og æggemadder i nærheden", tilføjer læreren, "måske et par sure sokker og et klamt håndklæde, så også duften kan bidrage til en mere ægte totaloplevelse".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.