Enighed gør stærk ...

Stem ja og styrk foreningens gennemslagskraft

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette års overenskomstresultat skiller sig markant ud fra de foregående:

Vore lønpolitiske mål er i høj grad blevet opfyldt.

Der er ingen nye midler til lokal løndannelse for lærere og børnehaveklasseledere.

En enig hovedstyrelse anbefaler et ja.

Enigheden er navnlig udtryk for tilfredshed med pæne lønstigninger, blandt andet to ekstra løntrin, der også har væsentlig betydning for pensionen. Der er lagt vægt på afskaffelse af den fælles forlodsfinansiering, på ekstra pensionsindbetalinger til 93-gruppen og på det centralt aftalte engangstillæg, der sætter en stopper for udbygning af lokallønnen.

Enigheden er derimod ikke udtryk for, at vi har fået alle vores krav opfyldt. Vi må eksempelvis med beklagelse konstatere, at arbejdsgiverne ikke var parat til en ny arbejdstidsaftale, der kunne have været til stor gavn for folkeskolen. Men hovedstyrelsens markante stillingtagen skal ses i lyset af, at der op til denne overenskomst er sat klare mål for vores krav og formuleret en konsekvent og modig strategi. I samspil med den omvendte forhandlingsmodel har det været et væsentligt afsæt for at kunne bære et godt resultat hjem.

Folkeskolen står i den kommende tid over for store udfordringer på mange fronter.

En høj stemmeprocent med et stort og klart ja til aftaleresultatet skal markere, at der kan opnås holdbare resultater med bred opbakning blandt foreningens medlemmer, når det sker på basis af konstruktive forhandlinger med Danmarks Lærerforening. Det vil være en stærk markering af en samlet forening med stor gennemslagskraft.

Stem ja. For enighed gør stærk.