Lederne skifter navn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lederne i Danmarks Lærerforening er for fremtiden organiseret i Lederforeningen, DLF.

'Vi har været rundt i landet, og overalt ønsker lederne sig et mere mundret navn end Lederlandskredsen. Vi bruger allerede det nye navn, selv om navneskiftet først sker formelt, når vores repræsentantskab har godkendt det til april', siger skoleledernes formand, Jens Færk.

'Når vi ikke har skole foran i vores nye navn, skyldes det, at vi også organiserer konsulenter og psykologer fra fraktion 3', tilføjer Jens Færk.

Navneændringen er et udtryk for, at bestyrelsen i den nystiftede forening er trukket i arbejdstøjet. Det vil skolelederne mærke mere til i den kommende tid.

'Vi møder stor opbakning, men skolelederne vil gerne informeres bedre om vores arbejde. Derfor er vi ved at lave en pjece om, hvor og hvordan vores medlemmer kan få råd og vejledning i DLF centralt og i Lederforeningen', fortæller Jens Færk.

Pjecen sendes ud til samtlige skoler i løbet af dette kvartal. Men allerede i denne måned udkommer det første nummer af L-udsendelsen, der er en pendant til tillidsrepræsentanternes TR-udsendelse.

'Vi er også i gang med at formulere en skolelederpolitik. Vi satser på at have et udkast klar til vores repræsentantskabsmøde i april. Derefter skal det til høring i de lokale netværk i løbet af forsommeren, så vi er klar til at præsentere vores politik på DLF's kongres senere på året', siger Jens Færk.

Skolelederne har et stort behov for uddannelse. For nylig gennemførte DLF og Lederforeningen deres første seminar for skoleledere. Der var plads til 80, men inden tilmeldingsfristen udløb, havde 150 tilmeldt sig.

'Det er vores opgave at lytte til de ønsker, skolelederne har, og de vil gerne kende mere til værdibaseret ledelse, så vi gentager seminaret til november', siger Lederforeningens næstformand, Mogens Opstrup.

I løbet af året afholder Lederforeningen en række kurser i 'Medindflydelse og medbestemmelse - hvordan?', 'Den pædagogiske, kollegiale samtale' og 'Personalejura i folkeskolen'. Hertil kommer et kursus om værdibaseret ledelse.

'Vi vil styrke så mange skoleledere som muligt, så hvert enkelt kursus afvikles flere gange rundt om i landet', siger Mogens Opstrup.

stan