Uskolet

Udskyd skolestart: Mange forældre er slet ikke parate

Publiceret

Et stigende antal forældre ville have godt af, at deres børn fik et år til i børnehaven. Ifølge en ny spørgeskemaundersøgelse oplever seks ud af ti ledere i landets børnehaveklasser, at forældre er blevet mindre parate til at have skolebørn end for blot få år siden.

“Vi ser, at flere og flere i rollen som skolebørnsforældre er blevet mindre selvhjulpne”, fortæller en leder, som peger på, at det er på de sociale færdigheder, at udfordringerne ses tydeligst.

“Forældrene er dårligere til at stå i kø og vente på, at det bliver deres tur. Generelt har mange svært ved at tage hensyn til andre forældre, men også til børnene og lærerne”.

Ved at politikerne tvinger børn for tidligt i skole, risikerer forældrene at få et knæk i troen på sig selv, lyder det, og derfor er opfordringen i undersøgelsen klar:

“Hvis forældrene fik lov til at vente et år, ville det ikke blot styrke deres selvværd, men også gåpåmod og nysgerrighed”.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS