Uskolet

Guide: 13 måder, du kan motivere dine elever på, når du selv er totalt umotiveret

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. Inspirér eleverne ved at holde dig vågen så meget som muligt af lektionen, når du har kameraet tændt.

2. Sig: Kom nu!

3. Sæt eventuelt trumf på med en festlig "thumbs up".

4. Mange elever tolker det som et tegn på interesse, hvis du kan huske deres navn.

5. Facilitér og understøt gruppearbejde, og giv tydelige og konkrete anvisninger som: "Jamen, så må du sgu da prøve at ringe til hende, for helvede".

6. Hvis du roterer skærmen 90 grader, vil eleverne ikke opdage, at du ligger i fosterstilling.

7. Forbered dig på, at denne tid kræver noget helt særligt af dig: Tålmodighed, smidighed, gin-tonic.

8. Husk: Det er også hårdt for eleverne.

9. Brain breaks: Lad dem se noget morsomt på YouTube med Linie 3 eller Eddie Skoller.

10. Det er vigtigt, at du går forrest som det gode eksempel med et velsoigneret ydre. Prøv at finde en ren pyjamas ovre i skuffen.

11. Vær opmærksom på, at forældre i denne tid ofte sidder tæt på eleven, så de kan følge med i, hvad du siger. Sørg for diskret at nævne MobilePay, og lad dem forstå, at lidt drikkepenge da ville lune lidt i en svær tid.

12. Uhu, så er det lige "motivation", der er det smarte - næste uge har ledelsen sikkert fundet på noget andet didaktisk bullshit.

13. Mange motivationsforskere anbefaler, at man i undtagelsestilstande som denne kaster sig ud i at prøve kræfter med disciplinen "forberedelse".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS