Debat

Dum, dummere skolelærer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da vi på min skole opstillede krav til Overenskomst 97, var der bred opbakning til at fremme kravet om timer til lærerens egen disposition.

Formålet var at lette frustrationerne for de overlevende lystpædagoger, som ikke ønsker at arbejde gratis.

Andre må have tænkt som os, for kravet ser nu ud til at nå helt op til forhandlingsbordet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og så kommer chokket!

En time koster seks millioner kroner af lønsummen. Næsten lige så meget som udgiften til at hæve begyndelseslønnen et skalatrin!

Og hvad forslår én time? Der skal flere til, før det ligner noget!

Er vi 60.000 lærere, kommer vi til at betale 100 kroner per time. Vi arbejder.

Jeg er lidt usikker på, om jeg skal være flov over at indrømme det, men jeg går altså på arbejde for at tjene penge. - Det er vistnok også det normale i resten af samfundet, og jeg er faktisk lidt bange for, at vi bliver til grin, hvis nogen derude hører om det her.

Ærlig talt: Mine yngre kolleger tjener godt 100 kroner i timen.

De håndværkere, jeg kender, tjener ikke under 130 kroner i timen. Jeg kender faktisk ufaglærte, som tjener mere.

Brug de penge på begyndelseslønnen, så vi kan tiltrække nogle intelligente folk til vores profession. Så kan vi andre jo arbejde gratis, hvis vi ellers har lyst. Det må dog være bedre end at betale for det.

Søren Nielsen

Vejle

Powered by Labrador CMS