Debat

Forsvar dig selv

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvem andre end Niels Christian Sauer (Folkeskolen nummer 48) træder til, når foreningens formand konsekvent er mundlam over for tre medlemmer, der bare spurgte, om lærere skal arbejde gratis eller levere ringere undervisning?

Jeg løfter min hat for Sauer, men ikke for øvrige hovedstyrelsesmedlemmer. De står vel (alle?) på venskabelig fod med formandens pontifikale tavshed. Men med hvilket argument lod hovedstyrelsen sig reducere til 'Team Tavshed' på arbejdstidspolitikken - en foreningsmæssig kerneydelse?

Her er foreningens ømmeste tå, og jeg kan ikke udelukke, at formandens tavshed skyldes følgende: Hovedstyrelsen må indse, at der er visse sider af den danske lærerkultur, som formanden ikke kan acceptere. Det må for eksempel ligge fast, at lærerne arbejder i skolen, og det kan ikke hænge sammen, hvis børnenes undervisning flere gange om dagen skal afbrydes af spørgsmål til formanden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg er klar over, at nogle ønsker gratis arbejde udført. Slå selv efter i samme nummer, hvor skoleinspektør Marianne Kondrup skriver under overskriften: 'Det brede undervisningsbegreb'.

Med et potpourri på trendy politisk-pædagogisk dansk beskrives - ups! - implementeres en megalomanisk arbejdsbyrde. En potemkinkulisse, der skaber egen autoritet, normsætter rummet, udvikler erkendelse, gør egne værdier og etik synlige, har tillid til egne muligheder og sætter fagligheden i en pædagogisk helhed.

Forsvar dig selv. Formanden vil jo ikke.

Medens vi venter på hovedstyrelsen, der forhåbentlig bryder tavsheden, skal jeg opfordre formanden til at udskifte samtlige 'Det brede undervisningsbegreb'-overskrifter med 'Det brede arbejdstidsbegreb'.

Efterskrift! Onde tunger hævder, at DLF slet ikke er part i arbejdstidsaftalen. Det skulle være en sag mellem alene Kommunernes Landsforening og OECD.

Sven Holme Jensen

Nakskov