Test måler kun paratviden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med kun 45 minutter til at besvare 50 spørgsmål kan nationale test kun måle paratviden, advarer professor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet Christen Sørensen. »Var det det, der var meningen? Og vidste forligspartierne, at det var det, de fik, eller var de bare fascineret af moderniteten i it og adaptive test?« spørger han. Han har gennemgået den tilgængelige viden om nationale test og sætter spørgsmålstegn ved, om den adaptive form kan fungere sammen med multiple-choice-formen. Han mener, at reaktionerne på Pisa-testresultaterne vidner om, at de politisk ansvarlige enten blæser på resultater, der strider mod deres egne holdninger, eller at det faglige niveau i topledelsen i ministeriet er for ringe.

Han undrer sig samtidig over, at man kan indføre en så stor ændring uden at samarbejde med DLF og lærerne, som jo er dem, der skal implementere ændringerne.

Læs netnyhed og artikel af Christen Sørensen om de nationale test på www.folkeskolen.dk

pai@dlf.org