Anmeldelse

Dining with the Danes

Dining with the Danes

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange rejsende mindes med glæde eller gru den mad, de har fået på rejsen. Tivoli en varm sommeraften med smørrebrød og snaps er i "Dining with the Danes" nævnt som et glædeligt minde om den danske kogekunst. Lynn Andersen ønsker at gøre det muligt at genopleve en bid af disse minder. Med kogebogen kan man genskabe de danske retter hjemme i eget køkken.

Fakta:

Titel: Dining with the Danes

Forfatter: Lynn Andersen

Pris: 169 kroner

Sider: 108 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt nordisk forlag

Kogebogen indeholder mange af de traditionelle retter som bøf med løg, frikadeller, rødgrød, og så er der opskrifter på rugbrød. Hvert afsnit indledes med en meget kort fortælling om en del af Danmark, ved fiskeafsnittet bliver der for eksempel fortalt om Bornholm.

Som dansker er det interessant at se, hvilke retter der hives frem, og hvilke historier der bliver fortalt om landet. Denne bog er selvfølgelig én persons vurdering, men Lynn Andersen kommer godt rundt om de retter, der har været og er typiske for det danske køkken.

"Dining with the Danes" giver et godt bud på, hvad traditionelle danske retter er, og hvordan de tilberedes. I forhold til de særlige omgivelser, hvor maden forhåbentlig er blevet nydt, savner jeg flere beskrivelser og flere historier om Danmark. Der er kun nævnt meget få steder, og de, der er nævnt, beskrives meget kort.

Men "Dining with the Danes" er et udmærket bud på en souvenir, turister kan købe med hjem fra Danmark i stedet for et krus eller en T-shirt.