Anmeldelse

Ali Baba og de fyrre, farlige røvere

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fortællingen hører hjemme i "1001 Nats Eventyr" og er altid en god historie. Mange kender den, historien om den fattige brændehugger, der egentlig har en god tilværelse sammen med sin kloge og dejlige kone, Morgiane. Da han en dag er ude for at hugge brænde i skoven, opdager han en klippehule, hvor røvere har gemt deres mange penge og andre skatte. Han finder ud af at åbne klippen med de magiske ord "Sesam, Sesam luk dig op", og så er der åbnet for, at konflikten kan udvikle sig.

I denne udgave er der kommet liv i tekst og sprog blandt andet med humoristiske små sidebemærkninger og forklaringer som for eksempel "For er der noget, røvere ikke gider, så er det at rydde op".

Illustrationerne er af Peter Maltha, som også har genfortalt teksten. De er holdt i en enkel, klar streg. Der er meget at se på i de morsomme og detaljerige illustrationer.

Et godt bud i "Læs for sjov"-serien, som bogen er en del af.