Fri- og privatskoler

Joshua blev smidt ud af kendt privatskole:
Råd vil sikre bedre procedure

Publiceret

Børnerådet anbefaler noget helt nyt. Det Billund-baserede statsråd vil nemlig gøre det langt sværere for fri- og privatskolerne at smide elever ud, skriver Sjællandske Medier.

- Elever på en folkeskole har en bedre retssikkerhed end elever på en fri grundskole. Det, så vi gerne, blev ændret, så beslutning om udskrivning af en elev på en fri grundskole var underlagt samme krav til notatpligt, partshøring, begrundelse og klageadgang, skriver Bente Boserup, forperson Børnerådet, i en mail til Sjællandske Nyheder.

Der har været flere sager, hvor børn er blevet bortvist fra fri- og privatskoler med kort eller ingen varsel og/ eller på baggrund af konflikt mellem skole og forældre. Sagerne har fået folketingets Ombudsmand til at fastslå, at børns ret til at blive hørt og inddraget også gælder for elever på fri- og privatskoler for at sikre barnets tarv.

Beskeden overtrædelse Det er dog ikke en anbefaling, som Camilla og Raf Andersson genkender fra virkeligheden. I slutningen af september blev deres to sønner, Joshua og Josias, smidt ud af den anerkendte privatskole Sct. Joseph i Ringsted, angiveligt på baggrund af en beskeden overtrædelse af sengetiden på en lejrskoletur. Familien har senere forsøgt at få svar fra skolen, men ledelsen vil hverken uddybe overfor dem eller Sjællandske Nyheder.

sn.dk: "Joshua blev smidt ud af kendt privatskole: Råd vil sikre bedre procedure"