Anmeldelse

Skuespilteknik med børn og unge

Skuespilteknik med børn og unge

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv ikke den mest hverdagsagtige situation foregår uden en eller anden baggrund eller iscenesættelse - fra modtagelse af en kæreste-sms til gedigne raseriudbrud. Kropssprog og lyd fylder mere end 70 procent af de budskaber, vi sender, og det er til stede overalt - faktisk også i de tekster, vi sætter eleverne til at læse. For hvordan tolker vi en sætning? Det afhænger i høj grad af, hvilket tonefald vi hver især læser ind i underteksten.

Fakta:

Titel: Skuespilteknik med børn og unge

Forfatter: Tanja Phaff Louring

ISBN: 9788778658036

Pris: 148 kroner

Sider: 88 sider

Type: Bog

Forlag: Drama

I denne fortrinlige og overskuelige håndbog er der gode råd til både nybegynderen og den erfarne. Først og fremmest et glimrende indledningsafsnit om fagets didaktik (eller fagområdets, hvis man vil arbejde med øvelserne som en del af danskfaget). Der er gennemtænkte overvejelser over, hvordan man etablerer et virkningsfuldt teaterrum under de dårlige vilkår, der nu engang er dagligdagen de fleste steder. Og så er der ikke mindst en lang række øvelser med minutiøse - men ikke kedsommelige - instruktioner, lige til at give videre, når man har øvet sig selv godt på dem først. Disse øvelser ser jeg ikke kun som en håndsrækning til den uerfarne instruktør, mange af dem kan man med fordel bruge i den almindelige danskundervisning både som situationsskift og til at give bevidsthed om, hvordan både vi selv og personer i tekster og medier faktisk fremfører vores budskab.

Glimrende håndbog til overkommelige penge. Brug den.