Anmeldelse

Lønlig iblandt os de går
Lønlig iblandt os de går

Lønlig iblandt os de går

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Julen er hjerternes fest, hvor vi alle hygger os. Eller gør vi? Det debuterende københavnske Teater Fantast har netop nu premiere på "Lønlig iblandt os de går - en familieforestilling om jul og hjemløshed". Det er et stykke absurd intimteater, der vender op og ned på vores elskede jul, hvor alle replikkerne er udskiftet med brudstykker fra julens sange.

Fakta:

Titel: Lønlig iblandt os de går

Type: Teater

Forlag: Teater Fantast

Forestillingen handler om den enfoldige narkoluder, der ved et tilfælde holder jul med den desillusionerede posedame. Det er to kvinder med ar på sjælen og paraderne oppe. Ingen af dem er inviteret indenfor i julevarmen. I stedet er de tvunget til at holde jul sammen i en beskidt baggård på Vesterbro. I skæret fra vinduerne kan vi følge med i familien Danmark, der holder jul med gaveræs, skænderier og forsoning. Det viser sig nemlig hurtigt, at de dramaer, der udspiller sig i familiens skød, ikke ligger så langt fra dramaet i baggården.

Det er et genialt træk at dekonstruere julens sange og lade julens absolutte tabere fremføre dem på en ny og overraskende måde. Pludselig giver sætningen "Jeg så julemanden kysse mor" en helt anden mening, når den kobles med MC Einars "Kontant eller på konto?". Forestillingen vil dog kræve meget af den unge teatergænger, og handlingen kunne klare en opstramning rent dramaturgisk. Men man drages ind i universet, og det medfølgende skolemateriale er omfangsrigt og glimrende. Bliver julen lidt for kvalm, kan det kun anbefales at hive din klasse med ind på Vesterbro til den socialrealistiske udgave af julen.

Powered by Labrador CMS