Anmeldelse

Komedien om den franske revolution

Komedien om den franske revolution

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Teater Vestvolden hejser guillotinen og satser stort med urpremieren på "Komedien om den franske revolution". En forestilling, der byder på humoristisk overskud, kreativ iscenesættelse og en rammefortælling uden hoved og hale.

Fakta:

Titel: Komedien om den franske revolution

Type: Teater

Forlag: Teater Vestvolden

Teateret i Hvidovre vil os det ellers godt med et "musikalsk actionhelte-drama", der tager afsæt i legenden om den Røde Pimpernel, som under den franske revolution kæmpede for at redde adelen fra de hævngerrige franske bønder. Et kapitel i verdenshistorien, der rummer stort dramatisk potentiale. Men i stedet for at tage fat i historiens gang vælger stykkets forfatter og instruktør, Frede Guldbrandsen, at bygge stykket op som teatersport med den franske revolutionære borger Chauvelin på den ene side og den britiske Røde Pimpernel på den anden.

Resultatet er en fragmentarisk fortælling, der stiller store krav til de børn, der ikke kender den historiske baggrund. Dramaturgien i stykket mangler ganske enkelt en klar begyndelse, midte og slutning. Og det er ærgerligt. For Guldbrandsen har en sublim fornemmelse for timing, og de fem professionelle skuespillere leverer alle suveræne præstationer. Midt i kampens hede henvender en kvindelig sportskommentator i stykket sig direkte til det unge publikum med spørgsmålet: "I undrer jer nok over, hvad det her har med den franske revolution at gøre?" - og til det kan man kun replicere: Ja!

Vi er godt underholdt fra start til slut, og alligevel sidder man tilbage med en frustration over, at man ikke rigtigt bliver klogere på de historiske personer, som stykket er inspireret af.