Anmeldelse

Greenboy

Greenboy

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en sjældenhed, at et teater præsenterer et så unikt og gennemført visuelt univers som her i "Greenboy". Forestillingen byder på en usædvanlig veltilrettelagt scenisk præstation, hvor alle led i den dramatiske proces på Husets Teater og i Krash Kompagni bør have den allerstørste cadeau.

Fakta:

Titel: Greenboy

Type: Teater

Forlag: Husets Teater

"Greenboy" kan ikke have været let at producere. Stykket byder på uhørt meget teknik og inkluderer mange kameraer, red screen-teknologi, projektorer, computere, dukker, skuespillere, scenografiske spidsfindigheder, lys og lyd, hvilket er et særsyn i det danske teatermiljø. Det hele sat ind i en eventyrlig superheltehistorie om teenageren Gregor, som forvandles til Greenboy. Perfekt til den ungdommelige tilskuer mellem ti og 1.000 år.

"Greenboy" spiller på tegneseriers referencerammer og kan endvidere kobles til andre medier, som vi kender fra film, computerspil, bøger og tv. Historien er lødigt, humoristisk og overraskende skruet sammen, og instruktionen har formået at få skuespillerne til at yde maksimal indsats. På intet tidspunkt synes den megen teknik - også på selve scenen - at overskygge historien.

Der findes skolemateriale til forestillingen. Det er flot gennemarbejdet med spørgsmål til forestillingen, den dramatiske historie og temaerne i den. Det findes nemt tilgængeligt på Husets Teaters hjemmeside og bør anbefales i forbindelse med besøg fra skoleklasser.