Anmeldelse

Christian Særling

Christian Særling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I teaterforestillingen Christian Særling føres vi tilbage til 1930'ernes Danmark. Christian er en knægt, som placeres på et badehotel sommeren over. Her møder han en række skæbner, som giver ham nye oplevelser på godt og ondt. Han får en ven, Beate, som bor på børnehjemmet tæt ved, men venskabet forpurres for en periode af den strenge Tante Ræv og fodboldtræneren, som begge repræsenterer tidens kæft, trit og retning. Flere medhjælpere gør dog opholdet tåleligt for den lille særlige Christian.

Fakta:

Titel: Christian Særling

Type: Teater

Forlag: Teater Bloom

Forestillingens målgruppe er indskolingen fra 0. - 3. klasse. De to skuespillere påtager sig flot og alsidigt de mange roller og skifter nemt fra karakter til karakter uden, at det forstyrrer handlingen. Historien er opbyggelig og bruger enkle virkemidler, som børnene forstår til fulde og kan drage en helhedsforståelse ud fra. Stykket arbejder med spændingsmomenter fra den klassiske dramaturgi, hvilketindbyder til et større spektrum af følelser, som ikke bliver for avancerede, men forløser publikum og giver historien mening.

Undervisningsmaterialet er lødigt,omfangrigt og supplerer fint forestillingen. De grafiske illustrationer og opgave- og problemformuleringer er pædagogisk gennemtænkt og giver indblik i blandt andet dramaturgi, historie, leg og gymnastik.

Christian Særling er anbefalelsesværdig som turné på folkeskoler landet rundt. Pakken med forestillingen og undervisningsmaterialet har ræson og vil efterlade børn oplyst og med en god oplevelse.

Teater Bloom opfører Christian Særling på Festival 2011 - Teater for børn og unge, som finder sted i Randers fra den 3. til den 10. april. Fagbladet Folkeskolen vil anmelde en række af forestillingerne fra festivalen. Du kan finde dem på folkeskolen.dk under Temaer: Festival 2011.