Vi vil leve op til en global temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader i 2030. Det er vores måde ikke bare at bakke op om Paris-aftalen, men at sige, vi vil med til Paris, siger Jan Kamp Justesen om LB's klimastrategi.

Lærernes forsikringsselskab lover klimarigtige investeringer

Som det første danske forsikringsselskab har Lærerstandens Brandforsikring netop vedtaget en klimastrategi. I den lover forsikringsselskabet, at selskabets 8 milliarder kroner skal investeres på en måde, der lever op til Paris-aftalen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er et medlemsejet forsikringsfællesskab, og vi er bygget på et ønske om at passe på hinanden og fællesskabet. Det er en del af vores fundament, at vi opfører os ordentligt, tager ansvar og hjælper, hvor vi kan. Det er for os også at gå aktivt ind i klimadagsordenen", siger Jan Kamp Justesen, CFO (økonomidirektør, red.) i LB Forsikring.

I hele finansverdenen har klimabevidste investeringer været på dagsordenen i nogle år, men det er især pensionskasserne, der har sat klimamål op for deres investeringer, og Jan Kamp Justesen håber, at de små og mellemstore investorer nu også vil tænke klimaet ind.

Lærernes principprogram får grøn tilføjelse

"Vi har investeringer for godt 8 mia. kr. og det er ikke ligegyldigt, hvad vi investerer i. Hverken for os, vores medlemmer eller samfundet. Derfor vil vi gerne hæve barren for, hvordan vi investerer".

LB's bestyrelse med formand for Lærerkreds Nord, Lars Busk Hansen, i spidsen har vedtaget, at selskabets investeringer skal leve op til Paris-aftalen om at begrænse den globale gennemsnitstemperatur til godt under 2 grader, og maksimalt 1,5 grader i 2030.

I dag er godt 10 procent af LB Forsikringsinvesteringer bæredygtige i form af ca. 600 mio. kr. i skov, 200 mio. kr. i infrastruktur og ca. 80 mio. kr. i sociale investeringer. 

Det næste sigtemål er investeringer i  mikrolån og bæredygtige ejendomme inden 2023. Mikrolån gavner særligt kvinder i udviklingslande, der ønsker at starte små virksomheder eller landbrug. Bæredygtige ejendomme  handler både om lav energiforbrug og miljøbelastning og indeklima.

Dernæst vil LB øge sine såkaldte ESG-investeringer, dvs. investeringer, der 'performer tilfredsstillende på miljømæssige, social og økonomiske faktorer' fra i dag 26 procent af de børnsnoterede investeringer til 40 procent inden 2030. LB vil desuden reducere CO2-aftrykket fra sine investeringer med 40 procent i 2030 sammenlignet med 2020.

Læs mere

Lbforsikring.dk: Klimatrategi (pdf)