Lige så gode karakterer på landsbyskoler

Skolerne på landet uddeler lige så høje afgangskarakterer som de store byskoler, viser en ny sammenligning af karakterer i Sønderjylland. Derimod får friskoleelever generelt højere karakterer end folkeskoleelever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det handler om, at det i forvejen er bevidste forældre, hvis børn får højere karakterer, fordi der er en støtte hjemmefra", siger professor Niels Egelund til JydskeVestkysten, der har sammenstillet karaktererne fra de syd- og sønderjyske skoler i en artikelserie.

Selvom lærermanglen har slået stærkere igennem i landkommunerne, er elevernes karakterer ikke lavere end i de større byer, viser sammenligningen.

Også Fyens Stiftstidende har offentliggjort afgangsprøvekaraktererne. Den konservative uddannelsesordfører Helle Sjelle mener, at et spænd på næsten tre karakterer fra top til bund af de offentliggjorte ranglister er for meget:

"Jeg synes, det er lidt skræmmende, at der er så stor forskel. Det betyder, at der er nogen skoler, som har et stort arbejde foran sig, men synes man kan bruge tallene til at komme videre. Derfor må man håbe, at skolerne gør en indsats for at klare sig så godt som muligt", siger hun til avisen.