Reguleringsordning trækker nedad i statslønninger

Overenskomst 02 på det statslige område er godkendt, og Personalestyrelsen kan derfor i dag offentliggøre de generelle lønstigninger pr. 1. april. Og det bliver ikke til den stigning på 1,26 procent, der var aftalt, for reguleringsordningen trækker nedad, så lønnen kun stiger 1,02 procent.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Reguleringsordningen har til formål at hindre, at de offentligt ansattes løn sakker for meget bagud i forhold til lønudviklingen på det private arbejsmarked. Man kunne derfor tro, at lønnen for de ansatte i ministerier og styrelser og i øvrigt også lærerne ved de private grundskoler, er steget voldsomt, siden reguleringsordningen nu bliver negativ og udmønter minus 0,24 procent. Men det er ikke tilfældet, vurderer konsulent i Danmarks Lærerforening Troels Østergård:

"Årsagen er den udlicitering, der er sket af de lavestlønnede ansatte og udskilningen af f.eks. DSB og Posten. Det er disse strukturændringer, der medfører den højere gennemsnitsløn".

Nedjusteringen af lønstigningerne rammer på Danmarks Lærerforenings område lærerne ved de private gymnasiers grundskoler og Røde Kors' asylcenter-skoler samt alle tjenestemandspensionisterne.

Læs mere