Lærer-støtte til DR-journalisters kamp mod Ny Løn

Danmarks Lærerforening sender i dag en støtteerklæring til de strejkende journalister i Danmarks Radio. Lærerforeningen støtter journalisternes kamp mod et lønsystem, hvor de faglige organisationer ikke inddrages i lønforhandlingen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Danmarks Lærerforening støtter journalisternes kamp mod et lønsystem, som

- Overlader det til den enkelte medarbejder at forhandle løn med ledelsen

- Afsætter en meget stor del af lønstigningerne til individuel forhandling", skriver Anni Herfort i en støtteudtalelse.

"Den lønmodel, ledelsen i Danmarks Radio lægger op til, er udtryk for en helt uacceptabel tilsidesættelse af grundlæggende spilleregler på det danske arbejdsmarked. Journalisternes kamp for rimelige spilleregler i lønforhandlingerne handler ikke kun om vilkårene i Danmarks Radio eller på journalist-arbejdspladser andre steder".

Dansk Journalistforbund er ikke medlem af nogen af hovedorganisationerne på det danske arbejdsmarked. I forbindelse med støtteerklæringen opfordrer Anni Herfort journalistforbundet til at melde sig ind i en hovedorganisation.