Amter frygter flere børn i specialundervisning

Også de amtslige specialskoler med den mest vidtgående specialundervisning er omfattet af folkeskoleloven og de nye bindende mål. Amtsrådsforeningen mener, at folkeskoleforliget er anledning til at kigge lovens dispensationsbestemmelser igennem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det hvor alle er enige om, at eleverne ikke har en mulighed for at leve op til CKF'er og bindende mål for undervisningen, der burde man nok kigge på dispensationsmulighederne i folkeskoleloven og se på, om de er dækkende", siger kontorchef i Amtsrådsforeningens kontor for uddannelse og kultur Kenneth Hirsch Sørensen.

Amtsrådsforeningen er glad for folkeskoleforligets målsætning om en mere rummelig folkeskole, men frygter at de opstrammede faglige krav som bivirknint vil få den stik modsatte effekt - flere elever i specialundervisning, måske endda også i den amtslige vidtgående specialundervisning.