Tvivl om tal i OK-annonce

KLs topforhandler Ole Andersen mener, at der er regnefejl i annoncen, som under overskriften "Ville du låne din arbejdsgiver 15.000 kr.?" blev indrykket i flere dagblade i går. DLF-formand Anni Herfort konstaterer, at annoncen giver anledning til diskussion om tallene, men er glad for opbakningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De vil låne 2,2 procent af vores løn - det svarer til 25 procent af den foreslåede lønstigning. Ved en årsløn på 250.000 kroner, svarer det til 5.500 kroner om året", skriver en række lokale lærerkredse og afdelinger af pædagogernes og sygeplejerskernes organisationer om den såkaldte forlodsfinansiering, som har været det store stridspunkt ved overenskomstforhandlingerne.

Men Ole Andersen påpeger, at den forlodsfinansiering på 2,2 procent, som har været diskuteret, skal tages ud af en lønudvikling over tre år. Dermed kan man ikke tillade sig at lægge de tre år sammen. Det der reelt sker er, at årslønnen efter tre år er 5.500 kroner lavere, end hvis forlodsfinansieringen var blevet udmøntet som en generel lønstigning.

"Jeg kan konstatere, at annoncen giver anledning til diskussion om tallene", siger formand for Danmarks Lærerforening Anni Herfort. "Men sigtet er ikke til at tage fejl af, og principielt finder jeg det positivt, at så mange har ønsket at bakke op om os som forhandlere i denne vanskelige forhandlingssituation".