Få del i bibliotekspenge

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du forfatter, oversætter, komponist, illustrator, billedkunstner eller udøvende kunstner, kan du søge om at få del i biblioteksafgiften for bøger og lydbøger eller et af to rådighedsbeløb for plader og bånd.

Du skal dog være tilmeldt biblioteksafgiften for at kunne få del i pengene. Hvis ikke du er det, kan du gøre det inden 1. december 2003, hvis du vil have del i penge fra og med 2004.

Findes dit navn ikke i forbindelse med et værk, du har medvirket til at lave, kan du dokumentere din medvirken ved at indsende en kopi af for eksempel værkets titelblad eller kolofon.

Er man først tilmeldt én gang, registrerer Biblioteksstyrelsen, som varetager biblioteksafgiften, nor­malt nye værker, hvis dit navn er nævnt i Nationalbibliografiens registrering af dem.

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Biblioteksstyrelsen på telefon 3373 3322. Læs mere om bib­lioteksafgiftsordningen på www.bs.dk