SF vil bruge flere penge på folkeskole

Da folkeskoleforliget nu ikke længere eksisterer, foreslår Socialistisk Folkeparti, at man bruger en milliard kroner mere på folkeskole, så der kan blive råd til bl.a. mere lærer-efteruddannelse, seks timers idræt om ugen og bedre skolemad.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Nu har vi frie tøjler til at give vores bud på en folkeskole. Der skal være mere idræt, så ungerne oplever at krop og hoved hænger sammen", sagde SF-medlem af uddannelsesudvalget Anne Baastrup i weekenden til Politiken.

Milliarden skal bruges til at gøre skolerne til kulturelle samlingssteder også uden for skoletiden, til efteruddannelse, nye undervisningsmidler og til forsøg med andre undervisningformer end den traditionelle klasseundervisning, lød det fra SFs landsmøde i storebededagsferien.

Partiet vil erstatte kristendomsundervisningen med timer i religion og livsanskuelser, børnehaveklassen skal være obligatorisk. Partiet vil forny brugerdemokratiet i folkeskolen ved at erstatte skolebestyrelsesvalget med en udpegning af forældre fra hver klasse til et forældreråd på skolen.