Dansk Folkeparti: Koran-studier og læsehjælp i folkeskolen

Dansk Folkeparti tripper for at komme med i forhandlinger om et nyt folkeskoleforlig. Partiet er rede til et bredt folkeskoleforlig, men det skal være uden obligatorisk modersmålsundervisning og med kristendomskundskab tilsat enkelte timers koranstudier.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Partiets uddannelsesordfører, Louise Frevert, har hidtil ventet forgæves på en invitation. Hendes indspark til et nyt skoleforlig vil være læsehjælp i de yngste klasser, niveaudeling efter 4. klasse og karakterer fra 6. klasse.

"Det er en differentiering i ordets egentlige betydning", siger Louise Frevert. "Elever med nogenlunde samme standpunkt danner hold i de enkelte fag, mens hele klassen er sammen om bl.a. 'bevægelsesfag', der også står på Louise Freverts ønskeseddel. Inddelingen skal ske på baggrund af tests, men der er ikke tale om en opdeling som i det gamle system med A- og B-klasser i 1960'erne, siger hun.

Hendes forslag om ekstra læsehjælp i de yngste klasser bygger på "Reading Recovery", som er en af de få ting i det newzealandske skolesystem, hun er begejstret for.

Dansk Folkeparti er rede til et bredt folkeskoleforlig, men det skal være uden obligatorisk modersmålsundervisning og med kristendomskundskab tilsat enkelte timers koranstudier.

"Nu er banen ryddet for et nyt forlig. Dansk Folkeparti har ikke noget specielt ønske om isoleret at indgå et forlig med V og K om skolepolitikken. Vi ser helst, at der fortsat er bred politisk enighed om den danske folkeskole. Børnenes skolegang skal ikke være politisk kastebold", skriver Pia Kjærsgaard (DF) i sit ugebrev på nettet.

"Hvis det ikke lykkes undervisningsminister Ulla Tørnæs at bevæge de radikale eller Socialdemokratiet til at opgive deres etniske smeltedigel i klasseværelset, er vi i Dansk Folkeparti selvfølgelig villige til at lægge de afgørende stemmer til et nyt forlig", fortsætter Pia Kjærsgaard.

"Kristendom er og skal være et fag på linie med historie og geografi. Børnene skal lære - informativt - om kristendommen. Det forhindrer ikke, at der i faget også kan indgå andre religioner som eksempelvis hinduisme eller islam. Jeg vil gerne gøre det obligatorisk, at børn læser udsnit af koranen, så flest muligt kan få et førstehåndskendskab til islam og hvad den står for", skriver Pia Kjærsgaard.